TRINITROSAN

Indicatii : Infarct miocardic acut cu si fara insuficienta ventriculara stanga. Insuficienta ventriculara stanga cu edem pulmonar acut si subacut . Criza hipertensiva cu decompensare cardiaca.

Contraindicatii:
Infarct miocardic cu presiune de umplere scazuta; insuficienta circulatorie (de ex. soc , colaps); edem pulmonar toxic (administrare i.v.); cardiomiopatie hipertrofica obstructiva; hipotensiune marcata. Nota: atentie la cazurile in care reglarea circulatiei ortostatice este modificata.

Reactii adverse:
Cefalee ; tahicardie ; scaderi ale presiunii arteriale (cu ameteli, slabiciune, greata ); voma; roseata fetei. Dezorientare. In cazuri izolate, poate aparea bradicardie la inceputul administrarii.

Compozitie:
1 fiola (1 ml /10 ml ) contine 5 mg/50 mg nitroglicerina (glicerol trinitrat).

Administrare:
Doza obisnuita este intre 0,75 mg si 8 mg nitroglicerina /ora; se pot administra si doze mai mari. Se va incepe intotdeauna cu doze mici. Administrarea in perfuzie a nitroglicerinei impune monitorizarea constanta a presiunii arteriale sistolice si diastolice, a frecventei cardiace si daca este nevoie a altor parametrii hemodinamici: presiunea arteriala pulmonara sistolica, presiunea arteriala pulmonara diastolica, presiunea de umplere a ventriculului stang, debitul cardiac si EKG (masurarea segmentului ST). Trinitrosan poate fi administrat numai sub forma de perfuzie. Dilutia intr-o solutie perfuzabila compatibila este de cel putin 1:4. Durata tratamentului este indicata de tabloul clinic, hemodinamic si de EKG. Se poate extinde la 3 zile sau mai mult.

Doza: 5mg/1ml
Ambalaj: Cutie x 5 fiole x 1ml
Firma producatoare: MERCK KGaA


Nu ne asumam raspunderea pentru corectitudinea prospectului pentru medicamentul TRINITROSAN.
Pentru o informare corecta sau in caz de dubiu, consultati medicul sau farmacistul.