Eritromicina lactobionat, flacoane injectabile

Indicatii: Aceleasi ca la Propionil eritromicina ; este indicata pentru tratamentul infectiilor cu germeni sensibili la eritromicina , la copii.

Compozitie
Flacoane continand eritromicina lactobionat in cantitate echivalenta cu 300 mg eritromicina baza, sub forma de pulbere pentru prepararea de solutie injectabila.

Actiune terapeutica
Forma injectabila de eritromicina , realizeaza concentratii plasmatice mari;are aceleasi indicatii ca la Propionil eritromicina (vezi), fiind de ales in infectiile grave - de exemplu pneumonie cu Mycoplasma saupneumococ, meningita pneumococica, endocardita subacuta cu streptococ viridans sau enterococ; se foloseste si cand administrarea orala a eritromicinei nu este posibila.

Mod de administrare
Intravenos , in injectii lente - la adulti :300-900 mg la fiecare 6 ore;
- la copii :30-50 mg/kilocorp si zi (fractionat).

Contraindicatii
Alergie la eritromicina si la alte antibiotice macrolidice; prudenta sau se evita in timpul sarcinii, prudenta la hepatici. Atentie la asocierea cu preparate de teofilina (creste concentratia sanguina a teofilinei, cu risc de reactii toxice). Eritromicina in solutie este incompatibila cu: tetraciclina hcl., ampicilina sodica, cloxacilina sodica, colistina metansulfonat de sodiu , hidrocortizon hemisuccinat, heparina , metaraminol , fenitoina , vitamine din complexul B, acid ascorbic.

Reactii adverse
Rareori reactii alergice, suprainfectii cu germeni rezistenti, hipoacuzie trecatoare (la doze mari si la bolnavii cu insuficienta renala); uneori iritatia venei injectate si tromboflebita locala (se folosesc solutii diluate).


Nu ne asumam raspunderea pentru corectitudinea prospectului pentru medicamentul Eritromicina lactobionat, flacoane injectabile.
Pentru o informare corecta sau in caz de dubiu, consultati medicul sau farmacistul.