Epurox de uz general, solutie injectabila

Indicatii: Fiind un preparat biologic cu rol in anularea sau atenuarea actiunii toxice a radicalilor de oxigen ,

Epurox are o activitate antiinflamatoare semnificativa cu indicatii in:
Reumatologie : reumatisme articulare (cu localizare mono- sau poliarticulara) acute si cronice, cu lichid sinovial cu caracter inflamator; poliartrita reumatoida si forme speciale de poliartrita reumatoida (poliartrita reumatoida juvenila, poliartrita psoriazica, poliartrita reumatoida cu sindrom Sjögren); spondilita anchilozanta si sindrom Reiter; gonartroza, reumatisme abarticulare, tendinite, epicondilite.
Gastroenterologie: rectocolita ulcerohemoragica, boala Crohn.
Pneumologie : astm bronsic de etiologie infectioasa; afectiuni cronice ale cailor respiratorii (rino-sinuzite, bronsite cronice, bronsiectazii).
Neurologie : meningite, meningoencefalite acute; purpura trombocitopenica idiopatica, purpura anafilactoida.
Alte domenii de intrebuintare: soc toxico-septic ; mielosupresia rezultata din chimioterapia si radioterapia cancerului.

Compozitie
Epurox este un produs biologic compus din superoxid dismutaza (SOD) si piruvat de sodiu ; SOD este obtinuta prin prelucrarea unui precipitat intermediar al procesului tehnologic de obtinere a albuminei din sange placentar uman prin precipitari repetate cu etanol. Acest precipitat nu contine AgHBs, Acanti HCV si Ac anti HIV 1-2, conform testelor specifice acestor virusuri, efectuate pe fiecare lot prelucrat in vederea obtinerii SOD. Epurox are activitate de anulare sau atenuare a efectelor toxice ale radicalilor de oxigen , astfel incat este utilizabil in tratarea componentei inflamatorii ce intervine in patogenia diferitelor boli. Produsul se prezinta in fiole de 1 ml , continand 2 500 U SOD pentru uz general. Este un lichid limpede, slab galbui. Prezervant: Tiomersalat de sodiu 1/10 000.


Mod de administrare
Conform indicatiilor medicului, produsul se poate administra intramuscular, subcutanat , intraarticular.

Contraindicatii
Nu se recomanda administrarea Epurox femeilor in timpul sarcinii si in perioada de alaptare precum si persoanelor cu teren alergic.

Reactii adverse
Uneori poate exacerba durerile articulare pentru o scurta perioada de timp, in cazul administrarilor intraarticulare.


Nu ne asumam raspunderea pentru corectitudinea prospectului pentru medicamentul Epurox de uz general, solutie injectabila.
Pentru o informare corecta sau in caz de dubiu, consultati medicul sau farmacistul.