DROPIL

Denumire internationala: PILOCARPINUM

Indicatii : Produsul este indicat Ón tratamentul glaucomului cronic , Ón timp ce Ón glaucomul acut se foloseste numai Ón cazuri de urgenta chirurgicala sau Ón combinatie cu alte substante miotice sau inhibitori ai anhidrazei carbonice.

Contraindicatii:
Mioticele sunt contraindicate in caz de iritatie acuta. Produsul nu este recomandat pentru uz pediatric, ci numai in caz de stricta necesitate, la recomandarea medicului.

Precautii:
Pacientii aflati sub tratament trebuie sa fie supusi unui control constant al presiunii intraoculare pentru a evita deteriorarea vederii cu modificarea campului vizual. La gravide in primul trimestru si la nou-nascuti, produsul se va administra in caz de stricta necesitate sub control medical. In cazul fenomenelor de hipersensibilitate , se intrerupe tratamentul, instituindu-se o terapie adecvata.

Reactii adverse:
Nu se cunosc efecte nedorite, in afara unui usor spasm ciliar si o usoara reducere a claritatii imaginilor. Rareori se observa hipersensibilitate . Ca urmare a folosirii prelungite poate aparea alergia de contact . Reactiile sistemice ca urmare a utilizarii oculare a produsului sunt rare. Este necesar ca pacientul sa comunice medicului sau farmacistului orice efect nedorit, imediat ce il constata. Atentie! Nu utilizati medicamentul dupa data expirarii indicata pe ambalaj. Data expirarii se refera la produsul perfect conservat. A nu se lasa la indemana copiilor.

Compozitie:
Dropil 2% - 100 ml de solutie contine: 2 g pilocarpina clorhidrat. Excipienti: fosfat monobazic de potasiu, fosfat dibazic de sodiu , clorura de potasiu, clorura de sodiu , ester para-oxibenzoic, clorura de benzalconiu, apa distilata sterila. Dropil 4% - 100 ml de solutie contine: 4 g pilocarpina clorhidrat. Excipienti: metilceluloza 4 000, clorura de sodiu , apa distilata sterila.

Actiune:
Preparat antiglaucomatos si miotic , folosit in oftalmologie .

Administrare:
Dropil 2% - Se instileaza una sau mai multe picaturi o data sau de mai multe ori pe zi, dupa recomandarea medicului. Dropil 4% - Se instileaza una sau mai multe picaturi de doua sau trei ori pe zi, dupa recomandarea medicului.

Doza: 2%
Ambalaj: Cutie x 1 flacon x 10ml ; (5 ani)
Firma producatoare: BRUSCHETTINI


Nu ne asumam raspunderea pentru corectitudinea prospectului pentru medicamentul DROPIL.
Pentru o informare corecta sau in caz de dubiu, consultati medicul sau farmacistul.