DROPERIDOL, solutie injectabila , fiole

Denumire internationala: DROPERIDOLUM

Indicatii: Se recomanda: in combinatie cu Fentanyl injectabil, in tratamentul neuroleptanalgezic la pacientii varstnici, cu circulatie labila, cu stare generala alterata; in tratamentul agitatiei psihice post-operatorii;

in caz de intoxicatii de diverse origini, in socuri si in tratamentul complex al arsurilor, chiar in prezenta insuficientei cardiace, hepatice sau renale; in pregatirea pentru anestezie de diferite tipuri, examinari instrumentale, endoscopie.

Compozitie: Fiecare fiola (10 ml ) contine 25 mg de 1- I1- i4 (p-fluorofenil)-4-oxobutils -1,2,3,6-tetrahidro-4-piridilS benzimidazolin-2-ona.

Contraindicatii: Parkinsonism.

Mod de administrare: Adulti : Pregatirea pentru chirurgie : 2,5-5 mg (1-2 ml ) i.m., cu 15-45 minute inainte de interventia chirurgicala. Anestezie chirurgicala: 15-20 mg (6-8 ml ) i.v.. Mentinerea anesteziei in cazul interventiilor chirurgicale de lunga durata: se vor administra, repetat, doze de 2,5-5 mg (1-2 ml ). Perioada postoperatorie: 2,5-5 mg (1-2 ml ) i.m.. La nevoie, doza poate fi repetata. Copii: Pregatirea pentru chirurgie : 0,1 mg/kg corp, i.m., inaintea interventiei chirurgicale. Anestezie chirurgicala: 0,2-0,4 mg/kg corp, i.v. sau 0,3-0,6 mg/kg corp, i.m.. Dozele vor fi modificate in functie de starea pacientului. Tratament combinat: poate fi utilizat in combinatie cu Fentanyl, daca exista o echipa anesteziologica bine antrenata si un echipament adecvat.

Efecte secundare: Pot aparea simptome extrapiramidale care se trateaza prin administrare de agenti antiparkinsonieni. In cazul supradozarii sau hipovolemiei severe, poate aparea scaderea presiunii sanguine. In cazul supradozarii, se administreaza simptomatice, iar in cazul hipovolemiei, se realizeaza repletia volemica.

Interactiuni medicamentoase: Se poate administra, cu precautie, impreuna cu benzdiazepine (le sporeste efectul).

Forma de prezentare: Cutii de 50 fiole a 10 ml .
Producator: Richter Gedeon


Nu ne asumam raspunderea pentru corectitudinea prospectului pentru medicamentul DROPERIDOL, solutie injectabila , fiole.
Pentru o informare corecta sau in caz de dubiu, consultati medicul sau farmacistul.