CLORURA DE SODIU 0.9%

Indicatii : Aport de sare si apa Ón stari de deshidratare si deficit de sare (varsaturi frecvente si diaree profuza, arsuri Óntinse, boala Addison etc.); solutia 0,9% Ón fiole se foloseste si ca solvent.

Contraindicatii:
Supraincarcare sodica, insuficienta cardiaca, hipertensiune arteriala, insuficienta renala, insuficienta hepatica grava, sindrom edemo-ascitic al cirozei, edem pulmonar, edeme periferice, toxemie gravidica, hipercorticism.

Reactii adverse:
Dozele excesive produc supraincarcare circulatorie si edeme, administrarea indelungata poate provoca hipercloremie cu acidoza; injectarea paravenoasa a solutiei hipertone produce iritatie, chiar necroza .

Compozitie:
Solutie perfuzabila de clorura de sodiu 0,9% 250 ml , 500 ml si 1 000 ml , in saci de PVC atoxic, apirogen; fiole a 10 ml solutie apoasa injectabila de clorura de sodiu 0,9% si 10%

Actiune:
Aport de sare si apa in stari de deshidratare si deficit de sare (varsaturi frecvente si diaree profuza, arsuri intinse, boala Addison etc.); solutia 0,9% in fiole se foloseste si ca solvent.

Administrare:
Solutia 0,9% se perfuzeaza sau se injecteaza intravenos sau subcutanat ; pentru bolnavii care nu pot ingera lichide sunt necesari zilnic 500 ml solutie de clorura de sodiu 0,9%, impreuna cu 1-1,5 l solutie de glucoza 5%; solutia hipertona (10%) se injecteaza intravenos strict, in doze functie de natriemie si greutatea corporala.

Ambalaj: Flacon sticla x 500ml ; (5 ani)
Firma producatoare: FRESENIUS KABI


Nu ne asumam raspunderea pentru corectitudinea prospectului pentru medicamentul CLORURA DE SODIU 0.9%.
Pentru o informare corecta sau in caz de dubiu, consultati medicul sau farmacistul.