BISEPTOL, suspensie

Denumire internationala: COTRIMOXAZOLUM

Indicatii: In special in infectiile cailor respiratorii , bronsita cronica , sinuzita , infectii acute si cronice renale si ale cailor urinare , pielonefrita cronica .

De asemenea, eficace in infectiile traiectului gastrointestinal datorate suselor de tip Salmonella , Shigella , E. Coli . Preparatul Biseptol-suspensie se administreaza in special in pediatrie.

Compozitie:

Sulfametoxezol4,0 g
Trimetroprim0,8 g
Excipienti q.s.p.100 ml

Actiune terapeutica : Medicamentul exercita o actiune bactericida . Biseptol este o asociere de doi constituenti, care inhiba in final sinteza compusilor purinici in celula bacteriana inhiband sinteza folatilor activi de catre celulele bacteriene (actioneaza in 2 etape ale sintezei acidului folic ).

Etapa din urma este foarte eficace si, ca atare , susele bacteriene rezistente la acest preparat nu apar decat rareori. Preparatul inhiba dezvoltarea bacteriilor grampozitive si gramnegative (specii sensibile: Enterobacteriacee, Salmonella , Shigele, Vibrion holeric, Neisseria gonorrhoeae si N. miningitidis, Yersinia pestis. Pseudomonas aerufimnosa este rezistent . Cocii grampozitiv sunt inconstant sensibili ). Nu exercita nici o actiune asupra microbacteriilor, virusurilor si fungi .

Contraindicatii: Sensibilizare la sulfamide sau la trimetoprim. A se administra cu prudenta in cazuri de insuficienta hepatica sau renala , de asemenea in cazuri de alergie intensa sau astm bronsic . Sarcina . Copii sub 2 luni.

Reactii adverse: Greata , varsaturi , diaree , stomatite , eruptii alergice , pancitopenie (rar).
Posologie : Daca medicul nu recomanda o posologie speciala, se administreaza Biseptol copiilor astfel: de la 2 la 3 ani, 5 ml de 2 ori pe zi; de la 4 la 7 ani, 5-10 ml de 2 ori pe zi; in cazuri bine fondate medicamentul poate fi administrat nou- nascutilor de peste 6 luni. 5 ml de suspensie (1 lingurita) contine 0,2 g de sulfametoxazol si 0,04 g de trimetoprim.

Forma de prezentare: Flacon cu 100 ml suspensie.

Producator: Terpol


Nu ne asumam raspunderea pentru corectitudinea prospectului pentru medicamentul BISEPTOL, suspensie.
Pentru o informare corecta sau in caz de dubiu, consultati medicul sau farmacistul.