Azactam

Denumire internationala: AZTREONAMUM

Indicatii: Infectii severe cauzate de microorganisme sensibile.

Prezentare farmaceutica: Flacoane continand 500 mg aztreonam si 390 mg L-arginina; flacoane continand 1 g aztreonam si 780 mg L-arginina (flac. a 1 g si 0,500 g).

Actiune terapeutica : Antibiotic monobactam cu actiune bactericida fata de germenii gramnegativi, chiar in conditii de anaerobioza. Nu este activ fata de microorganismele gram -pozitive sau anaerobe.

Este activ fata de Pseudomonas aeruginosa rezistent la piperacilin, cefoperazon si aminoglicozide. In combinatie cu piperacilin, cefoperazon sau cefotaxim actioneaza sinergic fata de multe tulpini de Enterobacteriacee. Nu are efect toxic renal si nu afecteaza coagularea sanguina.

Mod de administrare: I.v. sau i.m., doza si calea de administrare fiind individualizate in functie de sensibilitatea agentului cauzal, severitatea infectiei si starea pacientului. Adulti: infectii ale tractului urinar 0,5-1 g la 8-12 ore; infectii sistemice severe 1-2 g la 8-12 ore; infectii severe 2 g la 6-8 ore. Doza maxima recomandata este de 8 g pe zi. Doza trebuie redusa in caz de insuficienta renala, dializa, hemodializa sau afectare hepatica grava. Doza este redusa la jumatate cand clearance -ul la creatinina este intre 10-30 ml /min. Copii: doza uzuala pentru copii mai mari de 1 luna este de 30 mg/kg corp, administrat la fiecare 6-8 ore. In infectii severe la copiii mai mari de 2 ani se recomanda 50 mg/kg corp la fiecare 6-8 ore.

Reactii adverse: Pot aparea reactii locale, rash, greata , diaree.

Contraindicatii: Alergie cunoscuta la produs.

Producator: KRKA


Nu ne asumam raspunderea pentru corectitudinea prospectului pentru medicamentul Azactam.
Pentru o informare corecta sau in caz de dubiu, consultati medicul sau farmacistul.