ASTONIN-H , comprimate

Denumire internationala: FLUDROCORTISONUM

Indicatii: Insuficienta adreno-corticosuprarenala, sindrom adreno-genital (dupa echilibrarea balantei hidroelectrolitice), hipotensiune arteriala posturala marcata, in special la pacientii cu diabet zaharat sau la cei sub tratament cu levodopa.

Prezentare farmaceutica: Comprimate continand 0,1 mg fludrocortison (cutie cu 30 buc.).

Actiune terapeutica : Hormon glucocorticoid sintetic, cu efect puternic de mineralocorticoid. Produsul asigura un aport de hormon mineralocorticoid, cu administrare per os, care poate substitui deficienta de mineralocorticoizi si care exercita o actiune intensa de retentie de sodiu si apa.

Mod de administrare: Per os. Tratamentul este individualizat in functie de starea si reactivitatea pacientului. In insuficienta adreno-corticosuprarenala: in general 0,1 mg/zi, sau alte variante: 0,1 mg de 3 ori pe saptamana sau 0,2 mg zilnic. In caz de H.T.A., doza va fi de 0,05 mg fludrocortizon/zi. Concomitent se administreaza cortizon (10-37,5 mg/zi) sau hidrocortizon (10-30 mg/zi). In sindromul adreno-genital cu pierdere de sare, doza uzuala este de 0,1-0,2 mg/zi. Alte afectiuni: pentru cresterea tensiunii la pacientii cu hipotensiune posturala se administreaza 0,1-0,4 mg/zi la diabetici si 0,05-0,2 mg la cei sub tratament cu levodopa.

Reactii adverse: Edeme, hipertensiune arteriala, favorizeaza procesele inflamatorii.

Contraindicatii: Insuficienta cardiaca, insuficienta renala, hipertensiune arteriala, ateroscleroza cerebrala, hipopotasemie.
Producator: Merck KGaA


Nu ne asumam raspunderea pentru corectitudinea prospectului pentru medicamentul ASTONIN-H , comprimate.
Pentru o informare corecta sau in caz de dubiu, consultati medicul sau farmacistul.