ALILESTRENOL , comprimate

Denumire internationala: ALLYLESTRENOLUM

Indicatii si mod de administrare: Iminenta de avort: 1 comprimat (5 mg) de 3 ori/zi 5-7 zile sau mai mult, pana la disparitia simptomelor,

apoi doza se reduce treptat (daca simptomele nu reapar); avort habitual (cand sarcina este in curs); 1-2 comprimate/zi, mai multe luni (de la inceputul sarcinii pana la cel putin o luna dupa perioada critica); amenintare de nastere prematura; posologie variabila , pana la 8 comprimate/zi (cateva zile).

Prezentare farmaceutica: Comprimate continand alilestrenol 5 mg (cutie cu 20 buc.).

Actiune terapeutica : Progestogen derivat de 19-nortestosteron, activ pe cale orala, favorizeaza mentinerea sarcinii (in caz de deficit de progesteron).

Reactii adverse: Rareori greata , voma, dureri pelvine, cresterea libidoului; este in general mai bine suportat decat alte progestogene (nu are efecte androgenice sau estrogenice, nu modifica functia corticosuprarenala, nu tulbura echilibrul electrolitic).

Contraindicatii: Afectiuni tromboembolice manifeste sau in antecedente, cancer mamar sau genital, sangerari vaginale neregulate nediagnosticate, insuficienta hepatica, icter familial , antecedente de sarcina cu icter idiopatic, cu prurit marcat sau cu herpes; prudenta la diabetici (poate scadea toleranta la glucoza).

Producator: Terapia


Nu ne asumam raspunderea pentru corectitudinea prospectului pentru medicamentul ALILESTRENOL , comprimate.
Pentru o informare corecta sau in caz de dubiu, consultati medicul sau farmacistul.