ALCAINE

Indicatii : Anestezia de suprafata Ón procedurile oftalmologice, ca de exemplu: masurarea tonometrica a presiunii intraoculare;

indepartarea corpilor straini si a firelor de sutura ; prelevarea de frotiu conjunctival si cornean, examinari gonioscopice si alte situatii in care este necesara anestezia de suprafata.

Contraindicatii:
Produsul este contraindicat pacientilor cu hipersensibilitate cunoscuta la proparacaina. Atentie: utilizarea indelungata poate duce la afectare corneana, pierderea vederii si intarzierea procesului de vindecare.

Precautii:
A se utiliza cu atentie la pacientii cu boli cardiace si hipertiroidism. A se proteja ochiul de actiunea factorilor iritanti si a corpilor straini pe parcursul perioadei de anestezie. A nu se lasa la indemana copiilor.

Reactii adverse:
Intrerupeti administrarea medicamentului in cazul in care constatati aparitia unei reactii de sensibilizare .

Compozitie:
Substanta activa: clorhidrat de proparacaina 0,5%. Conservant : Clorura de benzalkoniu 0,01%.

Administrare:
Pentru procedurile de scurta durata si masuratori tonometrice, se administreaza prin instilare una sau doua picaturi chiar inaintea efectuarii evaluarii. Pentru procedurile chirurgicale minore, ca de exemplu indepartarea corpilor straini sau a firelor de sutura , se vor instila una sau doua picaturi la fiecare 5-10 minute, de maximum 3 ori. Pentru anestezia de lunga durata in operatia de extractie a cataractei, se vor instila una sau doua picaturi la fiecare 5-10 minute, de 3-5 ori. Nota: deoarece reflexul de clipire este temporar abolit, se recomanda aplicarea unui pansament steril oftalmic dupa administrarea picaturilor.

Ambalaj: Cutie x 1flacon x 15ml [virg] (2.5 ani)

Firma producatoare: ALCON


Nu ne asumam raspunderea pentru corectitudinea prospectului pentru medicamentul ALCAINE.
Pentru o informare corecta sau in caz de dubiu, consultati medicul sau farmacistul.