ACCUPRO® 10 comprimate filmate a 10 mg

Denumire internationala: QUINAPRILUM

INDICATII: Tratamentul hipertensiunii arteriale si al insuficientei cardiace congestive.

DOZAJ SI MOD DE ADMINISTRARE: Accupro 10 se administreaza o data sau de doua ori pe zi. Se incepe cu o doza mica, dupa care, daca este necesar, medicul hotaraste cresterea acestuia, pana la doza eficace.

Se recomanda administrarea comprimatelor la aceleasi ore ale zilei, indiferent de mese.
Hipertensiune arteriala: doza initiala este de 10 mg, putand fi apoi crescuta la 20-40 mg pe zi. Daca este necesar, dozele pot ajunge pana la 80 mg zilnic.
Insuficienta cardiaca congestiva: Accupro 10 se administreaza in acelasi timp cu un diuretic, iar doza initiala este de 5 mg quinapril, care poate fi apoi crescuta la 10-40 mg zilnic, luate o data sau impartite in doua prize.

EFECTE ADVERSE: S-a observat la mai mult de 1% dintre pacienti aparitia durerilor de cap, a ametelilor, a tusei seci, a oboselii, a gretii si varsaturilor, a durerilor musculare, diareei, durerilor precordiale, abdominale, tulburari digestive, dureri de spate, respiratie dificila, stranut , secretii nazale abundente, dureri de gat, insomnie, hipotensiune arteriala (scaderea presiunii sangvine), parestezii.
Alte efecte adverse (care apar la mai putin de 1% dintre pacienti) ar fi: reactii anafilactice, tulburari de vedere, uscaciunea gurii, pancreatita, trombocitopenie , depresie , nervozitate, somnolenta, infectii urinare, impotenta sexuala, edem generalizat, neutropenie, hiperpotasemie, cresterea creatininei si azotul uremic


Nu ne asumam raspunderea pentru corectitudinea prospectului pentru medicamentul ACCUPRO® 10 comprimate filmate a 10 mg.
Pentru o informare corecta sau in caz de dubiu, consultati medicul sau farmacistul.